BLOG

 

O ceasca de ceai, o portie de sanatate

Motivele pentru a savura o ceasca de ceai sunt numeroase. Servit fierbinte sau rece, cu gheata, ceaiul este combinatia perfecta intre gust, parfum si sanatate. In zilele toride de vara, un ceai cu gheata racoritor este cea mai buna optiune pentru a scapa de caldura de afara.

Istoria ceaiului dateaza de mai bine de 5000 de ani. Chinezii au fost primii care au baut ceai,  consumandu-l in fiecare zi ca medicament. Ulterior, s-a raspandit in Japonia, iar in Europa a fost adus de catre comerciantii portughezi din Estul Asiei in secolul al XV-lea. In anul 1657 ceaiul a fost servit pentru prima data in cafenelele din Marea Britanie; cu timpul englezii au transformat consumul de ceai intr-o adevarata traditie, devenind bautura nationala a Angliei. In urmatoarele secole, ceaiul s-a raspandit si in alte tari din Europa, transformandu-se intr-o bautura apreciata in intreaga lume. Astazi sunt produse aproximativ 3.3 milioane de tone de ceai pe an, cele mai mari producatoare fiind India, China, Japonia si Indonezia.

Un ceai este o combinatie perfecta intre sanatate si noutate. Consumul de ceaiuri in general este recomandat mai ales pentru faptul ca aduce beneficii si mentine sanatatea corpului. Printre cele mai importante avantaje si beneficii ale consumului de ceai, se numara:

1/ Reducerea riscurilor de imbolnavire cardiaca, protejand impotriva cheagurilor de sange, care se formeaza datorita nivelului ridicat de colesterol in organism;

2/ Intarirea sistemului imunitar, ajutand organismul sa lupte mai bine impotriva infectiilor;

3/ Imbunatatirea functionarii metabolismului, ajutand la arderea mai rapida a caloriilor si imbunatatind digestia;

4/ Continutul ridicat de antioxidanti, care mentin corpul tanar, previne imbatranirea si protejeaza organismul de efectele poluarii;

5/ Continutul de cofeina, care ofera un plus de energie persoanelor cu un stil de viata foarte activ.

Exista ceaiuri delicioase din numeroase alte plante, unele mai putin cunoscute, dar cu efecte extrem de benefice pentru organism, care au inceput sa capete notorietate in urma sporirii interesului pentru un stil de viata sanatos si natural.

Ceaiul de lavanda este recunoscut ca fiind in special util pentru tratarea afectiunilor sistemului nervos, aroma specifica a lavandei avand proprietatea de a relaxa mintea si trupul. Ceaiul poate fi consumat pentru a trata insomniile sau pentru a calma starile de anxietate si nervozitate. Poate ajuta la tratarea migrenelor, a infectiilor urinare, sau a afectiunilor sistemului respirator (tuse, astm, bronsita).

Ceaiul de iasomie este o imbinare perfecta intre aroma florala, naturala, delicata si sanatate. Beneficiile pe care le poate avea consumul ceaiului de iasomie sunt continutul puternic de antioxidanti, care ajuta la prevenirea imbatranirii celulelor si mentinerii vitalitatii; in plus, favorizeaza scaderea in greutate, reduce nivelul colesterolului si are efect calmant. Un alt ceai mai putin cunoscut, dar la fel de benefic pentru organism este ceaiul din rubarba. Originara din Asia, rubarba este folosita si in gastronomie, avand un continut bogat de vitamine, magneziu, potasiu, fier. Ceaiul de rubarba poate ajuta la tratarea constipatiei si poate stimula apetitul. In acelasi timp, este recunoscut si pentru proprietatile sale antibacteriene.

Exista nenumarate motive pentru a savura o ceasca cu ceai. Aroma naturala si placuta a plantelor din care este preparat, caldura aburilor de ceai intr-o dimineata friguroasa de iarna sau senzatia racoritoare a ceaiului cu gheata, intr-o zi torida de vara; adaugand si beneficiile pentru sanatate pe care le ofera, ceaiul este o bautura ideala pentru oricine in orice moment. In Bucuresti, locul ideal pentru a savura un ceai de calitate si de a petrece cateva ore de linsite si relaxare este una dintre ceainariile Rendez-Vous. Situate in zone accesibile ale Bucurestiului, ceainariile Rendez-Vous ofera clientilor sai mai mult decat o gama variata de ceaiuri, le ofera posibilitatea de a vedea lumea dintr-o alta perspectiva, o lume mai sanatoasa si mai linistita, o lume in care savoarea unei bauturi poate sa iti faca ziua mai placuta si mai frumoasa. Dupa primii pasi pe care ii faci de la intrarea in ceainaria Rendez-Vous, o multitudine de parfumuri si arome iti invadeaza corpul si mintea si te invita parca sa ramai acolo in atmosfera placuta si intima si sa incerci unul dintre ceaiurile sau prajiturile din meniu.

Asa cum o spune si numele, ceainaria Rendez-Vous este un loc al intalnirilor si discutiilor, al linistii si al bunei-dispozitii, un refugiu in mijlocul unui oras agitat si zgomotos. Gama de ceaiuri care poate fi gasita la ceainariile Rendez-Vous este foarte variata. Aceasta include peste 200 de tipuri de ceaiuri aromate si parfumate, specialitati din diferite regiuni ale lumii, fiind prima ceainarie din Bucuresti care ofera clientilor sai posibilitati atat de vaste de alegere a ceaiului potrivit. Pentru fiecare moement al zilei, pentru fiecare persoana in parte, exista un tip de ceai ideal. Spre exemplu, din combinatia de iasomie, lavanda si bergamota se prepara un ceai cu proprietati de calmare si antistres, potrivit pentru cei care doresc sa petreaca o seara linistita si sa se elibereze de grijile cotidiene. Din meniul ceainariei nu lipsesc nici specialitati de ceai negru, verde, rosu sau alb, ceaiuri parfumate – cu scortisoara, vanilie, mar verde, rubarba, citrice, vanilie sau trandafir, ceaiuri cu proprietati specifice benefice pentru organism sau specialitatile casei. Un ceai ideal pentru relaxare, care se gaseste numai in ceainariile Rendez-Vous, este ceaiul Jardin de Camille, preparat din portocale, lamaita, menta, hibiscus si musetel. O alta alegere parfumata si sanatoasa este Restre Calme, ceai care ajuta la tratarea hipertensiunii, facut din ceai verde de Yunnan, maces, salvie, portocale, pere, vanilie, mandarine.

Un ceai nu este doar o bautura aromata si naturala, este o experienta care te invata sa traiesti mai sanatos si sa te bucuri mai mult de viata si de oamenii pe care ii ai in jur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comunicat de presa aparut pe www.garbo.ro