BLOG

 

Ceaiul rosu – alegerea sanatatii

Consumul de ceaiuri naturale din plante reprezinta pentru multe persoane o modalitate de a-si mentine sanatatea si de a se apara de diferite boli. Desi nu se cunosc foarte multe lucruri despre ceaiul rosu, acesta a devenit tot mai raspandit in intreaga lume si in Romania, fiind utilizat in special datorita proprietatilor si efectelor benefice ale acestuia, dar si pentru savoarea naturala si placuta.

  1. Ce este ceaiul rosu?

Preparat din planta rooibos (Aspalanthis linearis), planta care se gaseste numai intr-o regiune restransa din  Africa de Sud, ceaiul rosu este recunoscut si consumat in special datorita continutului bogat de antioxidanti dar si pentru ca nu contine cofeina si nu produce efecte secundare, precum insomnie sau stare de agitatie.

Frunzele de rooibos sunt culese pe timpul verii si lasate sa se oxideze, proces in urma caruia acestea devin rosii. Dupa un timp, ceaiul este uscat si ambalat pentru vanzare. Se poate gasi si rooibos verde, facut din frunze prospete, care au fost uscate fara sa fie lasate la oxidat.

Aromat si cu o savoare placuta, ceaiul rosu poate fi consumat fara indulcitori, avand un gust dulce si natural; poate fi baut atat fierbinte, cat si rece cu gheata, fiind bautura ideala pentru o zi torida de vara.

  1. De ce sa bem  ceai rosu?

Deoarece nu contine cofeina, ceaiul verde este adesea utilizat pentru a trata insomniile si starile de agitatie. Este ideal pentru personalele care doresc sa reduca consumul de cofeina, dar au un stil de viata activ si energic. Poate fi folosit pentru a trata colicii bebelusilor, alergiile sau crampele stomacale. Datorita continutului nutritional, acest ceai protejeaza in general sistemul imunitar, iar unii cercetatori considera chiar ca poate reduce riscurile de imbolnavire la persoanele care sufera de hipertesniune sau persoanele cardiace. Printre avantajele consumului de ceai rosu se numara si tratearea migrenelor, a stresului sau a problemelor digestive. Cercetatorii au descoperit ca acesta favorizeaza producerea de anticorpi in organism, previn imbatranirea prematura si poate ajuta chiar la prevenirea unor boli de inima sau a cancerului.

Asadar, ceaiul rosu este bautura ideala pentru oricine doreste sa incerce un gust nou, natural si in acelasi timp sa-si protejeze sanatatea.