BLOG

 

Picatura de liniste dintr-o ceasca de ceai

Lungul sir de clipe, ore, zile, luni, ani numit viata… O viata pe care o traim pe repede-inainte, ca pe o cursa, fara sa apucam sa privim in stanga sau in dreapta, iar cand cursa se apropie de sfarsit si avem timp sa privim in urma regretam…regretam unele clipe, ore, zile, luni, ani in care nu ne-am oprit deloc, in care nu ne-am relaxat deloc si in care nu am avut liniste. Si totusi fiecare dintre noi parcurgem aceasta cursa nebuna cu aceleasi scopuri: fericire, multumire, liniste. Slavici spunea ca linistea aduce fericirea. Linistea din sufletele noastre este un lucru nepretuit si destul de rar in zilele noastre. Putine locuri si mult mai putine lucruri ne ofera azi un strop de liniste.

Ceaiul insa a ramas unul dintre putinele lucruri care ne ofera clipa de liniste din cotidian, iar ceainaria sau chiar propria noastra casa, gradina, terasa acel loc in care sa putem savura acel moment.

Ceaiul are o istorie indelungata (aproximativ 5000 de ani) si o cultura si mai bogata in functie de zona geografica la care ne referim.

Ceaiul a inspirat artisti, a oferit armonie, puritate, momente de relaxare si liniste, si chiar a dat nastere unei natiuni marete (Partida de ceai de la Boston, 1773)

Alb, negru, verde,rosu, galben, pu erh, oolong, cu zahar, miere sau indulcitor, rece sau fierbinte, intr-un pahar sau o ceasca de portelan, in oras, la munte sau la mare, la munca, acasa sau in excursie, dimineata, la pranz, seara sau noaptea ceaiul a fost, este si va fi intotdeauna companionul nostru de incredere, acel lucru care ne relaxeaza sau ne energizeaza, ne inspira si ne ofera acea clipa de liniste in care nu mai conteaza nimic pentru ca totul este efemer si tot ce conteaza este clipa…

Noi va invitam sa petreceti zilnic momente de relaxare in cadrul ceainariei Rendez-vous unde ceaiul, prajiturile, muzica si atmosfera, toate vor conspira pentru a va oferi o clipa de liniste, fericire, multumire…